Dankzij een tweet van Michiel vanmorgen zag ik dit geweldige filmpje van een landend vliegtuig op LAX (Los Angeles International Airport). Je ziet hoe geweldig Los Angeles eruit ziet bij nacht. Van dit soort filmpjes kan ik intens genieten, bijna 7 jaar geleden schreef ik al eens over Daan, Transavia piloot, hij maakte van bijna al zijn vluchten dit soort filmpjes en daar keek ik iedere keer vol verwachting naar uit. Helaas moest hij hiermee stoppen. Dan is dit, op minstens dubbele snelheid afgespeelde, filmpje wel weer kicken...


Vandaag heb ik weer eens meegedaan aan een spelletje op de radio (Radio Oost), dat was alweer een tijdje geleden. Ik ben nu 40 jaar maar nog steeds net zo zenuwachtig als 20 jaar geleden, ook al heb ik zelf jaren lang radio gemaakt. Vroegaah heb ik eigenlijk best veel prijzen gewonnen...

Toen ik nog op school zat had ik blijkbaar teveel vrije tijd. Ik zat vaak van radiostation naar radiostation te zappen, als er maar een spelletje op was dan bleef ik hangen en probeerde ik mee te doen. Zo kon het zijn dat ik het ene moment op Radio 3 te horen was en 10 minuten later op Radio 10 gold. Natuurlijk won ik niet altijd maar dat vond ik ook niet erg. Het ging ook om de kick. Het ging zelfs zo ver dat ik alleen nog maar meedeed met de spelletjes waar ook echt iets van waarde te winnen was. En als ik dan niet meer mocht meedoen omdat ik al te vaak had meegespeeld deed ik gerust onder een andere naam en adres van vrienden mee.

Enkele prijzen die ik heb gewonnen:
 • voor 1000 Euro aan cd's
 • de complete serie Dance Classics op cd
 • een vakantie naar Malaga
 • een weekendje Parijs
 • naar de MTV Video Music Awards in Los Angeles (weliswaar niet op de radio maar bij het Veronica magazine)
 • een Minidisk recorder
 • een CD-Walkman
 • een draagbare TV
 • contant geld
 • heel veel cd's
 • heel veel concertkaartjes

Hieronder heb ik een aantal fragmenten neergezet, dit is slechts een topje van de ijsberg, ik had tenslotte niet altijd een cassetterecorder klaarstaan. Ik heb uitgerekend dat ik van 1986 tot ongeveer 1994 voor zo'n 40.000 gulden aan prijzen heb gewonnen! mijn ouders hebben nu nog nachtmerries van de hoge telefoonrekening die ze keer op keer kregen.

Vandaag bij Marisa Heutink:


(klik voor meer...)
Kampioenuuh

En blij dat ie al was dat het dit jaar zo goed ging met de Twentse clubs; FC Twente werd kampioen en Heracles Almelo eindigde maar liefst op een 6e plaats in de eredivisie. Maar gisteravond kon ie pas echt trots zijn, zijn eigen E2 team van amateurvereniging AVC Heracles werd ook kampioen! En de cijfers liegen er niet om, 11 wedstrijden gespeeld waarvan 1 gelijk gespeeld en 10 gewonnen! En Niels heeft het als keeper erg rustig gehad dit seizoen, hij kreeg in die 11 wedstrijden slechts 17 doelpunten om zijn oren terwijl dat in de vorige seizoenen standaard was... per wedstrijd! En dus gingen ze na de wedstrijd met de kleren aan onder de douche en ook de beide trainers ontkwamen niet aan een nat pak. Gefeliciteerd jongens met dit geweldige resultaat, de officiele prijsuitreiking is volgende week zaterdag.
A.s. maandag is het echt zover, officieel ben ik het dus nog niet. Toch heb ik het vanavond al wel gevierd; Mijn 40e verjaardag. Deze geweldig lekkere cake wilde ik nog wel even hier op XOOX.NL tonen met 40 stuks van mijn favoriete soort lolly. Ik dank Romy, Tim, Monique en Jan voor deze lekkernij en ik neem aan dat jullie morgen (vandaag dus eigenlijk) nog wel even langskomen om de cake aan te snijden en op te eten (samen met de lollies). Klik voor groterKlik voor groter
September is begonnen en dus moeten we op XOOX.NL weer een nieuwe Intro-Quizz hebben klaarstaan. Dat hebben we echter niet...

Al een tijdje zijn we op de hoogte van software die het mogelijk maakt om muziek te herkennen. Een paar jaar geleden schreven we al over het Nederlandse initiatief MusicDNA en had je ook al het programma Tunatic voor op de computer. Deze programma's hebben we allebei al getest maar bleken toch niet zo goed te zijn als ze beloofden en daarom hebben wij ons er ook niet zoveel van aangetrokken.

Totdat we kennis maakten met Shazam, deze software is geschikt voor vele mobiele telefoons en herkende probleemloos alle nummers die we hebben uitgetest. Daarom hebben we besloten om niet langer door te gaan met onze Intro-Quizz, die we al meer dan 5,5 jaar hebben gemaakt.

Maar we stoppen niet; We gaan gewoon door met de XOOX.NL Quizz, inderdaad zonder Intro. We hebben nog steeds een maandelijkse muziek quizz. In plaats van 15 fragmenten hebben we nu nog maar 5 fragmenten per maand. Alleen hoor je nu in elk fragment 3 nummers door elkaar. Aan jou de taak om die 3 nummers te herkennen. Vervolgens kun je de artiest en titel op een willekeurige plek invullen op de 3 regels die achter het fragment staan. Alle fragmenten duren 15 seconden.

We houden wel dezelfde layout zodat ook nog steeds de oudere quizzen te spelen zijn. Via onze scoresheet kun je nog steeds zien hoeveel fragmenten je goed of fout hebt geraden maar je zult nu moeten wachten tot het begin van de nieuwe maand voordat je kunt zien welk fragment je precies goed of fout hebt omdat je vooraf de volgorde niet weet zoals wij het in de scoresheet hebben gezet. Dat is pas zichtbaar als we de echte oplossingen op de 1e van de maand op de site zetten.

In maart, mei en juli hadden we achtereenvolgens de Zeroes, Nineties en Eighties Intro-Quizz en belofte maakt schuld, deze maand zijn de Seventies aan de beurt. En omdat het de eerste keer is dat we de quizz in de nieuwe vorm gaan spelen is de quizz van deze maand extreem makkelijk en hebben we van alle nummers alleen het refrein gepakt, de fragmenten behoren ook nog eens tot de grootste hits uit de jaren 70. De Quizz wordt in de komende maanden uiteraard wel wat moeilijker en nemen we niet altijd het refrein.

We hopen dat iedereen met net zoveel plezier de vernieuwde Quizz mee gaat spelen en wensen je veel succes!

Oh ja, Shazam herkent nog steeds probleemloos 1 van de 3 nummers in deze fragmenten, 10 punten per maand kun je daarom zonder probleem bij elkaar spelen maar het leukste is natuurlijk zelf uitvinden wat er precies in de fragmenten zit.

Als je mee wilt doen klik je hier.

Klik voor groter


Ik weet het, ik ben er veels te laat mee, we zijn alweer bijna aan het eind van de maand januari 2009 en toch wil ik het nog even hebben over het jaar 2008. Je hebt van ons nog niet officieel te horen gekregen wat de eindstand is geworden van vorig jaar.

De echte die-hards hebben de eind-uitslag natuurlijk allang gezien via de scoresheet op onze site maar voor degene die dat nog niet hebben gezien volgt hier de top 5 over het jaar 2008:

 1. Intro-Skenners 360
 2. Johan Janssen 358
 3. Frits van Tiscali 355
 4. Eric & Sebas 355
 5. Patilla 352
En daarmee feliciteren we de Intro-Skenners die net als vorig jaar op de eerste plaats zijn geeindigd. De 360 punten geeft aan dat zij alle 180 fragmenten foutloos wisten te benoemen, dat is niet uniek want Johan Janssen deed dit al een keer eerder in 2006.

Diezelfde Johan Janssen staat nu in het 5-jarige bestaan van onze Quizz ook voor de 5e keer in de bovenste regionen van de jaaruitslag. In 2004, 2005 en 2006 was hij de winnaar, in 2007 en nu ook in 2008 eindigde hij op de 2e plaats.

Net als in 2006 en 2007 hebben we ook dit jaar dankzij onze vrienden van Google (-ads) wat geld bij elkaar kunnen sparen voor een leuke prijs. Al eerder heb ik aangegeven in de nieuwsbrieven dat je maar 1 keer een prijs kunt winnen met de Quizz. Johan Janssen won in 2006 een kadobon van 50 Euro en de Intro-Skenners wonnen in 2007 een kadobon van 100 Euro die ze gebruikt hebben om een mediaspeler aan te schaffen, vandaar dat de prijs dit jaar naar de nummer 3 gaat en dat is Frits van Tiscali.

Hij heeft net als Eric & Sebas het afgelopen jaar 355 punten behaald maar zoals je kunt lezen in de linkerkolom naast de quizz kijken we bij een gelijke score naar wie er het eerst heeft ingezonden. Frits was 7 keer het eerst met inzenden en Eric & Sebas waren 5 keer eerder en dus komt Frits hoger te staan en als winnaar van de prijs uit de bus.

Het moeilijkste fragment van 2008 zat in de Quizz van de maanden juli en december; Voor beide maanden was dat fragment 12, respectievelijk Demis - Ga dan, deze eendagsvlieg kwam tot nummer 8 in de nederlandse top 40 van april 1996, en Jermaine Jackson - Daddy's home, de eerste van in totaal 5 top 40 hits van deze zanger uit de bekende Jackson familie stond ook op nummer 8 maar dan in april 1973. Beide fragmenten werden door 10,7% van de kandidaten goed geraden.

Het makkelijkste fragment van 2008 zat in de quizz van de maand augustus, het ging hier om fragment 4: Youssou N'Dour & Neneh Cherry - 7 seconds, deze plaat haalde net niet de nummer 1 positie maar bleef staan op 2 in de top 40 van juni 1994. Dit fragment werd door 98,9% van de kandidaten goed geraden.

Augustus was tevens de Quizz waarin we de meeste inzendingen binnenkregen, nl 95. Slechts 56 inzendingen kregen we binnen voor de Quizz van december.

In 2008 hebben exact 100 nieuwe kandidaten meegedaan aan de Quizz waardoor er in totaal al meer dan 500 kandidaten in ons bestand staan dat we hebben opgebouwd sinds 2004.

Ik dank iedereen voor zijn of haar deelname aan de Quizz het afgelopen jaar en hopen dat jullie in dit jaar ook allemaal weer mee gaan doen.

In 2009 gaan we uiteraard weer voor het 6e jaar vrolijk verder met onze Intro-Quizz. Ook nu, aan het begin van het jaar, heb ik nog geen enkel zicht op een eventuele prijs voor het komende jaar. Dit is weer volledig afhankelijk van de inkomsten uit de Google advertenties. Rond oktober kunnen we je daar meer over melden. We willen wel de regel veranderen dat je maar 1 keer een prijs kunt winnen, dit willen we veranderen in 1 keer per 3 jaar. Daardoor zou Johan Janssen weer meedoen voor een prijs aan het eind van dit jaar, als er dan tenminste een prijs is.

Antwoorden voor de Quizz van januari kunnen nog tot 31 januari 24.00 uur ingezonden worden. We hebben tot nu toe al bijna 60 inzendingen mogen ontvangen en daartussen zitten ook weer heel veel nieuwe kandidaten, die wil ik via deze weg van harte welkom heten bij de XOOX.NL Intro-Quizz.

Je vind de Quizz op de vertrouwde pagina.

Succes!

Klik voor groter

Ja, je ziet het goed, deze houten Klaas stond vandaag voor het eerst in 25 jaar weer op de schaats en het viel me nog niet eens zo tegen. Nou ja, ik ben in ieder geval niet gevallen maar heb wel een zere enkel en voel nu de spierpijn al aankomen. Ik ben benieuwd hoe ik er morgen aan toe ben en als het dan erger is geworden heb ik toch een probleem; We hebben namelijk al afgesproken dat we morgen met het hele gezin weer naar de schaatsbaan gaan. Schaatsen had ik niet meer maar voor net 15 Euro hebben mijn vrouw en ik allebei een paar gebruikte schaatsen op de kop kunnen tikken, daar kun je ze zelf niet voor maken.

Update: 2 dagen achter elkaar was toch niet zo'n goed idee; Blaren all over the place, au au au. Maar ik ben nog steeds niet gevallen!

Ach ja, het is weer sinterklaastijd en Kelvin zet nogmaals zijn verlanglijstje weer online....(klik voor meer...)
Mevrouw, wat ziet uw neus er toch vreemd uit...(klik voor meer...)
Iets Vinden?


XOOX.NL Google

laatste 10 bemoeials

Barbara.Kloosterman (Afvallen met pillen):
Hun belangrijkste voordeel is de eigenschappen die beschermen tegen vochtverlies, zel...

Elbert (ZyXEL Online Poort forwarden):
He Twent, Even een vraagje, ik probeer dit in te stellen voor een ip camera, maar ho...

tracy (Goddelijke Fee):
marjan, zou ik je misschien een paar kleine vragen mogen stellen over deze vrouw ivm ...

Rene (ZyXEL Online Poort forwarden):
@Twent: Deze oplossing heeft Erik uiteindelijk ook gekozen en werkt perfect!

Twent (ZyXEL Online Poort forwarden):
Dit lijkt mij geen goede oplossing omdat de server PC nu via elke willekeurige poort ...

Erik (Ongeloofwaardige X-Files ):
Ik moet hem nog gaan kijken maar dat voorspelt niet veel goeds... Gelukkig is the Wal...

Robert (Ongeloofwaardige X-Files ):
De volgende genaamd "trashman" is al niet veel beter,,,,

Marten (Pozzebokken):
Er is een Duitse versie van de Pozzebokken op de markt verschenen. Die Wabobbels !

Marjan (Goddelijke Fee):
Dit wijf spoort van geen kanten!!! Zij heeft mijn moeder gehersenspoeld. Zieke geest!...

Erik (Het Platenpaleis (BNN)):
Jazeker, heel gaaf! We hebben je gemist Rene!!

categorieen


linktips

Klik voor MashUp video'sKlik voor jouw daghoroscoop

RamStierTweelingenKreeft

LeeuwMaagdWeegschaalSchorpioen

BoogschutterSteenbokWatermanVissenTrek een tarotkaart
Wat heeft de tarot jou
vandaag te bieden? Klik
op de kaart voor jouw
kaart van de dag.


Klik hier voor de buienradarEn hier voor blikseminslagenActieve orkanen vind je hier:

Hulpdiensten afluisteren:
archief

MaDiWoDoVrZaZo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31